Hakkarainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hakkarainen

Hakkarainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 1 000:s suomalainen on Hakkarainen.

Hakkaraisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 5636 max

v. 1985 5540

v. 1998 5643

v. 2014 5651

v. 2015 5634

v. 2016 5611

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakkarainen on noin sijalla 100.

Hakkarainen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Hakkarainen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000. Katsottuna 1970-luvun alun puhelinluetteloista Hakkarainen oli selvästi yleisempi Savossa kuin Länsi-Suomessa.

Verrattuna muihin sukunimiin Hakkarainen on melko pitkä nimi.

Hakkarainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hakkarainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hakkarainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hakkarainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hakkarainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 1 258 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hakkaraisia on 5 611.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Hakkaraisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 318 Hakkaraisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hakkaraisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Säyneinen (38 vainajaa), Helsinki (32) sekä Kaavi (27). Valtaosa asui Keski- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hakkarainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 196.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Hakkarainen tai Hakkaraisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hakkarainen

Hakkarainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Hakkarainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hakkarainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hakkarainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakkaraisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hakkarainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hakkaraiset ulkomailla

Ruotsissa Hakkarainen oli 193 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаккарайнен tarkoittaa nimeä Hakkarainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hackarain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hakkarainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakkarainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakkarainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hakkarainen.com, hakkarainen.eu, hakkarainen.info, hakkarainen.net, hakkarainen.org, hakkarainen.fi, hakkarainen.name, hakkaraiset.com, hakkaraiset.eu, hakkaraiset.fi, hakkaraiset.info, hakkaraiset.name, hakkaraiset.net, hakkaraiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hakkarainen i Finland. Surname Hakkarainen in Finland.

©Tuomas Salste