Hakoneva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hakoneva

Hakoneva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hakoneva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 50

v. 2016 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakoneva on noin sijalla 11 000.

Hakoneva-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hakoneva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hakoneva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hakoneva

Hakoneva (paikannimi)Katuosoitteissa

Hakoneva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hakoneva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hakoneva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakonevantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hakoneva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаконева tarkoittaa nimeä Hakoneva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haconefwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hakoneva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakon Hakoneva.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakoneva

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hakoneva i Finland. Surname Hakoneva in Finland.

©Tuomas Salste