Halla: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Halla

Halla on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Halla-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 214 max

v. 1985 208

v. 2014 210

v. 2015 206

v. 2016 205

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halla on noin sijalla 3 700.

Halla on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Halla ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Halla on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Halla on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Halla ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Halla-nimisiä on 205.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1920

Halla-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Hallan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Halla-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (7 vainajaa) sekä Pornainen (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Halla, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1875–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2005

Sana Halla tai Hallan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Halla

Halla (paikannimi)Katuosoitteissa

Halla on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 39 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Halla jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Halla esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Halla, Hallakatu, Hallakuja, Hallamaantie, Hallankatu, Hallankuja, Hallanmaantie, Hallantie, Hallapolku, Hallarinne, Hallatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Halla-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Halla

Halla on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Halla oli yhtenä etunimenä 118 naisella. Sukunimenä Halla on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 205 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (87 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (31).

Hallat ulkomailla

Ruotsissa Halla oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Halla oli 47 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2051947
Hallat Pohjolassa

Tšekissä Halla oli 146 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli HALLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халла tarkoittaa nimeä Halla. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halil Halla tai Halima Halla.

Samankaltaisia nimiä kuin Halla

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: halla.com, halla.eu, halla.fi, halla.info, halla.net, halla.org, hallat.com, hallat.fi, hallat.org, halla.name, hallat.eu, hallat.info, hallat.name, hallat.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Halla i Finland. Surname Halla in Finland.

©Tuomas Salste