Hallberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hallberg

Hallberg on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hallbergien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 215

v. 2014 273

v. 2015 275

v. 2016 272

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hallberg on noin sijalla 2 900.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Hallberg on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hallberg ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1927

Hallbergejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Hallbergin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hallbergien yleisin asuinpaikka oli Nurmo (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hallberg, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1995

Sana Hallberg esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hallberg

Hallberg (paikannimi)Katuosoitteissa

Hallberg on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hallberg jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hallberg esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hallbergintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hallberg-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hallbergit ulkomailla

Ruotsissa Hallberg oli 7 665 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Hallberg oli 202 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Hallberg on ollut 207 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2727665207202
Hallbergit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 36 henkeä, joiden sukunimi oli HALLBERG.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 680 henkeä, joiden sukunimi oli HALLBERG.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli HALLBERG.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Hallberg tai Halil Hallberg.

Samankaltaisia nimiä kuin Hallberg

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hallberg.com, hallberg.fi, hallberg.info, hallberg.org, hallberg.eu, hallberg.name, hallberg.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hallberg i Finland. Surname Hallberg in Finland.

©Tuomas Salste