Halmejärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Halmejärvi

Halmejärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Halmejärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halmejärvi on noin sijalla 21 000.

Halmejärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Halmejärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Halmejärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Halmejärvi

Halmejärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Halmejärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Halmejärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Halmejärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Halmejärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Halmejärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмеярви ("Halmejarvi") tarkoittaa nimeä Halmejärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Halmeierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Halmejärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Halmejarvi tai Halmejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halil Halmejärvi tai Halla Halmejärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmejärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Halmejärvi i Finland. Surname Halmejärvi in Finland.

©Tuomas Salste