Halmela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Halmela

Halmela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Halmela-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 371 max

v. 2014 394

v. 2015 397

v. 2016 398

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halmela on noin sijalla 2 100.

Halmela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Halmela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Halmela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Halmela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Halmela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Halmela-nimisiä on 398.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Halmela-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Halmelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Halmela-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ikaalisten maalaiskunta (8 vainajaa), Jämijärvi (7) sekä Parkano (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Halmela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1918–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1960–2001

Sana Halmela tai Halmelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Halmela

Halmela (paikannimi)Katuosoitteissa

Halmela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo sekä urheilu-/virkistysalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Halmela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Halmela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Halmelantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Halmela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Halmelat ulkomailla

Ruotsissa Halmela oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмела tarkoittaa nimeä Halmela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halil Halmela tai Halla Halmela.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: halmela.com, halmela.net, halmela.eu, halmela.fi, halmela.info, halmela.name, halmela.org, halmelat.com, halmelat.eu, halmelat.fi, halmelat.info, halmelat.name, halmelat.net, halmelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Halmela i Finland. Surname Halmela in Finland.

©Tuomas Salste