Hämälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hämälä

Hämälä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hämälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 106

v. 2015 104

v. 2016 105

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hämälä on noin sijalla 6 400.

Hämälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hämälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hämälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Hämälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1935–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1995–1996

Sana Hämälä tai Hämälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hämälä

Hämälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hämälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 54 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hämälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hämälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hämälänkuja, Hämäläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hämälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hämälät ulkomailla

Ruotsissa Hämälä oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 110 henkeä, joiden sukunimi oli HAMALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хямяля ("Hjamjalja") tarkoittaa nimeä Hämälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Hamala tai Haemaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hämälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hamala.com, hamala.eu, hamala.org, hamalat.com, hamalat.net, hamalat.org, hamala.fi, hamala.info, hamala.name, hamala.net, hamalat.eu, hamalat.fi, hamalat.info, hamalat.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hämälä i Finland. Surname Hämälä in Finland.

©Tuomas Salste