Hämylä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hämylä

Hämylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hämylä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hämylä on noin sijalla 12 000.

Hämylä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hämylä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hämylä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hämylä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hämylä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hämylä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hämylä-nimisiä on 44.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913–1921
Lakanneet yritykset
perust. 1956–1976

Sana Hämylä tai Hämylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hämylä

Hämylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hämylä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hämylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hämylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hämyläntie, Hämylävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hämylä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хямюля ("Hjamjulja") tarkoittaa nimeä Hämylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Hamyla tai Haemylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hämylä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hämylä i Finland. Surname Hämylä in Finland.

©Tuomas Salste