Hangasjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hangasjärvi

Hangasjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hangasjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hangasjärvi on noin sijalla 15 000.

Hangasjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hangasjärvi on melko pitkä nimi.

Hangasjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hangasjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1928
Lakanneet yritykset
perust. 1989

Sana Hangasjärvi tai Hangasjärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hangasjärvi

Hangasjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hangasjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hangasjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hangasjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hangasjärven Rajasaari, Hangasjärventie, Ison Hangasjärven tie, Kontiovaaran Hangasjärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hangasjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hangasjärvet ulkomailla

Ruotsissa Hangasjärvi oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хангасъярви ("Hangasjarvi") tarkoittaa nimeä Hangasjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hangasierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hangasjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hangasjarvi tai Hangasjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hang Hangasjärvi tai Hans Hangasjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hangasjärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hangasjärvi i Finland. Surname Hangasjärvi in Finland.

©Tuomas Salste