Hanhela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanhela

Hanhela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Hanhela-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 358 max

v. 2014 527

v. 2015 535

v. 2016 541

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanhela on noin sijalla 1 600.

Hanhela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hanhela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hanhela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hanhela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hanhela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 65 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hanhela-nimisiä on 541.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Hanhela-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Hanhelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hanhela-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haukipudas (7 vainajaa), Kittilä (5), Pudasjärvi (3) sekä Taivalkoski (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hanhela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1952–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Hanhela tai Hanhelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hanhela

Hanhela (paikannimi)Katuosoitteissa

Hanhela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hanhela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hanhela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hanhela, Hanhelankaarre, Hanhelankuja, Hanhelanmaantie, Hanhelantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hanhela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hanhelat ulkomailla

Ruotsissa Hanhela oli 50 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханхела tarkoittaa nimeä Hanhela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hanh Hanhela tai Hans Hanhela.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanhela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hanhela.com, hanhela.fi, hanhela.net, hanhela.eu, hanhela.info, hanhela.name, hanhela.org, hanhelat.com, hanhelat.eu, hanhelat.fi, hanhelat.info, hanhelat.name, hanhelat.net, hanhelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hanhela i Finland. Surname Hanhela in Finland.

©Tuomas Salste