Hanhikorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanhikorpi

Hanhikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hanhikorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2016 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanhikorpi on noin sijalla 11 000.

Hanhikorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hanhikorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hanhikorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hanhikorpi

Hanhikorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hanhikorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hanhikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hanhikorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hanhikorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hanhikorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханхикорпи tarkoittaa nimeä Hanhikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hanhicorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hanhikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hanh Hanhikorpi tai Hans Hanhikorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanhikorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hanhikorpi i Finland. Surname Hanhikorpi in Finland.

©Tuomas Salste