Hanhikoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanhikoski

Hanhikoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hanhikoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 171 max

v. 2014 206

v. 2015 204

v. 2016 205

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanhikoski on noin sijalla 3 700.

Hanhikoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hanhikoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hanhikoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hanhikoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hanhikoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 43 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hanhikoskia on 205.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893-1923

Hanhikoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Hanhikosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hanhikoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kaustinen (4 vainajaa) sekä Evijärvi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hanhikoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1943–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Hanhikoski tai Hanhikosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hanhikoski

Hanhikoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Hanhikoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hanhikoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hanhikoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hanhikoskenkuja, Hanhikoskentie, Hanhikoski. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hanhikoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hanhikosket ulkomailla

Ruotsissa Hanhikoski oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханхикоски tarkoittaa nimeä Hanhikoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hanhicoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hanhikoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hanh Hanhikoski tai Hans Hanhikoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanhikoski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hanhikosket.com, hanhikosket.eu, hanhikosket.fi, hanhikosket.info, hanhikosket.name, hanhikosket.net, hanhikosket.org, hanhikoski.com, hanhikoski.eu, hanhikoski.fi, hanhikoski.info, hanhikoski.name, hanhikoski.net, hanhikoski.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hanhikoski i Finland. Surname Hanhikoski in Finland.

©Tuomas Salste