Hanki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanki

Hanki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hankien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanki on noin sijalla 12 000.

Hanki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hanki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hanki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1946–1988
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Hanki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Hanki osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Hanki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hankikatu, Hankikuja, Hankimaantie, Hankipolku, Hankitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Hangit ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 24 henkeä, joiden sukunimi oli HANKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханки tarkoittaa nimeä Hanki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hangj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hanki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Han Hanki.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hanki i Finland. Surname Hanki in Finland.

©Tuomas Salste