Hanni: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanni

Hanni on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hanni-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 171 max

v. 2014 188

v. 2015 189

v. 2016 189

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanni on noin sijalla 4 000.

Hanni on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hanni ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hanni on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hanni on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hanni ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 50 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hanni-nimisiä on 189.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1924

Hanni-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Hanni-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hanni-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Hailuoto (4 vainajaa) sekä Kannus (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hanni, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1936
Lakanneet yritykset
perust. 1956–2002

Sana Hanni esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hanni

Hanni (paikannimi)

Hanni on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hanni jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Hanni-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Hanni

Hanni on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Hanni oli yhtenä etunimenä 279 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 10 000:s nainen oli etunimeltään Hanni. Juuri etunimenä Hanni onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 189 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (241 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (38).

Hanni-suku ulkomailla

Ruotsissa Hanni oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 44 henkeä, joiden sukunimi oli HANNI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 690 henkeä, joiden sukunimi oli HANNI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханни tarkoittaa nimeä Hanni. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hanna Hanni tai Hanno Hanni.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanni

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hanni.com, hanni.eu, hanni.fi, hanni.name, hanni.net, hanni.org, hanni.info. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hanni i Finland. Surname Hanni in Finland.

©Tuomas Salste