Hanninen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanninen

Hanninen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hannisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 166 max

v. 2014 178

v. 2015 182

v. 2016 183

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanninen on noin sijalla 4 100.

Hanninen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hanninen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1919

Hannisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Hannisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hannisten yleisin asuinpaikka oli Viipuri (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hanninen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1913
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1991

Sana Hanninen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Hanninen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Hanninen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hannisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Hanniset ulkomailla

Tanskassa Hanninen on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 28 henkeä, joiden sukunimi oli HANNINEN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 317 henkeä, joiden sukunimi oli HANNINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханнинен tarkoittaa nimeä Hanninen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hannin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hanninen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hanni Hanninen tai Hanno Hanninen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanninen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hanninen.com, hanninen.eu, hanninen.fi, hanninen.net, hanniset.fi, hanniset.net, hanninen.info, hanninen.name, hanninen.org, hanniset.com, hanniset.eu, hanniset.info, hanniset.name, hanniset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hanninen i Finland. Surname Hanninen in Finland.

©Tuomas Salste