Hannu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hannu

Hannu on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hannu-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 175 max

v. 2014 174

v. 2015 174

v. 2016 174

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hannu on noin sijalla 4 300.

Hannu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hannu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Hannu-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Hannu-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hannu-nimisten yleisin asuinpaikka oli Alatornio (4 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hannu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2007

Sana Hannu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hannu

Hannu (paikannimi)Katuosoitteissa

Hannu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hannu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hannu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hannu Olavinpojan tie, Hannu Stenin tie, Hannugränden, Hannusgränd, Hannusgränden, Hannusparken, Hannusraitti, Hannusvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hannu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Hannu

Hannu on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Hannu oli yhtenä etunimenä 35 578 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 80:s mies oli etunimeltään Hannu. Juuri etunimenä Hannu onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 174 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (31 505 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (4 073).

Hannu-suku ulkomailla

Ruotsissa Hannu oli 333 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 116 henkeä, joiden sukunimi oli HANNU.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханну tarkoittaa nimeä Hannu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hanna Hannu tai Hanno Hannu.

Samankaltaisia nimiä kuin Hannu

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hannu.com, hannu.eu, hannu.fi, hannu.info, hannu.name, hannu.net, hannu.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hannu i Finland. Surname Hannu in Finland.

©Tuomas Salste