Hannukainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hannukainen

Hannukainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hannukaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 442 max

v. 2014 461

v. 2015 469

v. 2016 468

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hannukainen on noin sijalla 1 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Hannukainen on melko pitkä nimi.

Hannukainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hannukainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Hannukaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Hannukaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hannukaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Hiitola (10 vainajaa) sekä Kaukola (3). Valtaosa asui luovutetussa Karjalassa ja Etelä-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hannukainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1929
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2002

Sana Hannukainen tai Hannukaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hannukainen

Hannukainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Hannukainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hannukainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hannukainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hannukaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hannukainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hannukaiset ulkomailla

Ruotsissa Hannukainen oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханнукайнен tarkoittaa nimeä Hannukainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hannucain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hannukainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hannu Hannukainen tai Hanna Hannukainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hannukainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hannukainen.com, hannukainen.info, hannukainen.net, hannukaiset.com, hannukainen.eu, hannukainen.fi, hannukainen.name, hannukainen.org, hannukaiset.eu, hannukaiset.fi, hannukaiset.info, hannukaiset.name, hannukaiset.net, hannukaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hannukainen i Finland. Surname Hannukainen in Finland.

©Tuomas Salste