Hannula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hannula

Hannula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 700:s suomalainen on Hannula.

Hannuloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3025 max

v. 2014 3141

v. 2015 3134

v. 2016 3137

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hannula on noin sijalla 250.

Hannula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hannula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hannula on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hannula on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hannula ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 307 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hannuloita on 3 137.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Hannuloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 226 Hannulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hannuloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (21 vainajaa), Helsinki (10), Ruotsinpyhtää (9), Turku (9) sekä Alavieska (9).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hannula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 150.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Hannula, Hannulan tai Hannulat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hannula

Hannula (paikannimi)Katuosoitteissa

Hannula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 259 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hannula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hannula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hannula, Hannulagränden, Hannulan rantapolku, Hannulan rantatie, Hannulankatu, Hannulankuja, Hannulankulma, Hannulanpolku, Hannulantie, Hannulastigen, Hannulavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hannula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hannulat ulkomailla

Ruotsissa Hannula oli 87 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 487 henkeä, joiden sukunimi oli HANNULA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханнула tarkoittaa nimeä Hannula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hannu Hannula tai Hanna Hannula.

Samankaltaisia nimiä kuin Hannula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hannula.com, hannula.fi, hannula.info, hannula.org, hannulat.com, hannulat.fi, hannulat.net, hannula.eu, hannula.name, hannula.net, hannulat.eu, hannulat.info, hannulat.name, hannulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hannula i Finland. Surname Hannula in Finland.

©Tuomas Salste