Hara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hara

Hara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Harojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 253 max

v. 2014 289

v. 2015 289

v. 2016 286

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hara on noin sijalla 2 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Hara on lyhyt nimi.

Hara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Haroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Haran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Harojen yleisin asuinpaikka oli Pielisjärvi (6 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hara, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Hara, Haran tai Harat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hara

Hara (paikannimi)Katuosoitteissa

Hara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harakatu, Harakuja, Haramaantie, Harankatu, Harantie, Harastigen, Harasvägen, Haratie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Harat ulkomailla

Ruotsissa Hara oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Hara oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2861420
Harat Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 84 henkeä, joiden sukunimi oli HARA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 497 henkeä, joiden sukunimi oli HARA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 20 henkeä, joiden sukunimi oli HARA.

Japanissa Hara (原) oli arviolta 240 000 ihmisen sukunimi vuonna 2008.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хара tarkoittaa nimeä Hara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harald Hara tai Harriet Hara.

Samankaltaisia nimiä kuin Hara

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hara.com, hara.eu, hara.fi, hara.info, hara.net, hara.org, hara.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hara i Finland. Surname Hara in Finland.

©Tuomas Salste