Harjuhaahto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harjuhaahto

Harjuhaahto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Harjuhaahto-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjuhaahto on noin sijalla 12 000.

Harjuhaahto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Harjuhaahto on melko pitkä nimi.

Harjuhaahto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Harjuhaahto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюхаахто tarkoittaa nimeä Harjuhaahto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariuhachtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Harjuhaahto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hari Harjuhaahto tai Harriet Harjuhaahto.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjuhaahto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Harjuhaahto i Finland. Surname Harjuhaahto in Finland.

©Tuomas Salste