Harjula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harjula

Harjula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 300:s suomalainen on Harjula.

Harjuloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1615 max

v. 2014 1649

v. 2015 1655

v. 2016 1652

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjula on noin sijalla 500.

Harjula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Harjula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Harjuloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 144 Harjulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Harjuloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vehkalahti (5 vainajaa), Tampere (5) sekä Salla (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Harjula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 96.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Harjula tai Harjulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Harjula

Harjula (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 870 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Harjula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjula, Harjulagatan, Harjulagränden, Harjulan metsätie, Harjulankatu, Harjulankuja, Harjulanpolku, Harjulantie, Harjulastigen, Harjulavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Harjula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Harjulat ulkomailla

Ruotsissa Harjula oli 82 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюла tarkoittaa nimeä Harjula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hari Harjula tai Harriet Harjula.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: harjula.info, harjula.net, harjulat.fi, harjula.com, harjula.eu, harjula.fi, harjula.name, harjula.org, harjulat.com, harjulat.eu, harjulat.info, harjulat.name, harjulat.net, harjulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Harjula i Finland. Surname Harjula in Finland.

©Tuomas Salste