Harjulahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harjulahti

Harjulahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Harjulahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjulahti on noin sijalla 14 000.

Harjulahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Harjulahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Harjulahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Harjulahti

Harjulahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjulahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Harjulahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjulahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjulahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Harjulahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюлахти tarkoittaa nimeä Harjulahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariulachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Harjulahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hari Harjulahti tai Harriet Harjulahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjulahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Harjulahti i Finland. Surname Harjulahti in Finland.

©Tuomas Salste