Harjuniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harjuniemi

Harjuniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Harjuniemien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 156 max

v. 2014 125

v. 2015 124

v. 2016 124

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjuniemi on noin sijalla 5 600.

Harjuniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Harjuniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Harjuniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Harjuniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Harjuniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Harjuniemiä on 124.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1922

Harjuniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Harjuniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Harjuniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Harjuniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Harjuniemi

Harjuniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjuniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Harjuniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjuniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjuniemenkatu, Harjuniementie, Harjuniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Harjuniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Harjuniemet ulkomailla

Ruotsissa Harjuniemi oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюниеми ("Harjunijemi") tarkoittaa nimeä Harjuniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariuniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Harjuniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hari Harjuniemi tai Harriet Harjuniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjuniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: harjuniemet.com, harjuniemet.eu, harjuniemet.fi, harjuniemet.info, harjuniemet.name, harjuniemet.net, harjuniemet.org, harjuniemi.com, harjuniemi.eu, harjuniemi.fi, harjuniemi.info, harjuniemi.name, harjuniemi.net, harjuniemi.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Harjuniemi i Finland. Surname Harjuniemi in Finland.

©Tuomas Salste