Harjunpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harjunpää

Harjunpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Harjunpää.

Harjunpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 639 max

v. 2014 666

v. 2015 664

v. 2016 665

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjunpää on noin sijalla 1 300.

Harjunpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Harjunpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Harjunpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 63 Harjunpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Harjunpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (6 vainajaa), Vaasa (5), Kurikka (5) sekä Jalasjärvi (5). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Harjunpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2000

Sana Harjunpää tai Harjunpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Harjunpää

Harjunpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjunpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 65 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Harjunpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjunpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjunpää, Harjunpäänkatu, Harjunpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Harjunpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Harjunpäät ulkomailla

Ruotsissa Harjunpää oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюнпяа ("Harjunpjaa") tarkoittaa nimeä Harjunpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariunpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Harjunpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Harjunpaa tai Harjunpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hari Harjunpää tai Harriet Harjunpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjunpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: harjunpaa.com, harjunpaa.eu, harjunpaa.fi, harjunpaa.net, harjunpaa.info, harjunpaa.name, harjunpaa.org, harjunpaat.com, harjunpaat.eu, harjunpaat.fi, harjunpaat.info, harjunpaat.name, harjunpaat.net, harjunpaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Harjunpää i Finland. Surname Harjunpää in Finland.

©Tuomas Salste