Härkin: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Härkin

Härkin on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Härkkimien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 115 max

v. 2014 148

v. 2015 151

v. 2016 151

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Härkin on noin sijalla 4 800.

Sanan härkin merkitys on 'hierin'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Härkin on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Härkin ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Härkin on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Härkin on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Härkin ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 32 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Härkkimiä on 151.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Härkkimiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Härkkimen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Härkin

Härkin (paikannimi)Katuosoitteissa

Härkin on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Härkin jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Härkin esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Härkintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Härkin-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Härkkimet ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 083 henkeä, joiden sukunimi oli HARKIN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 471 henkeä, joiden sukunimi oli HARKIN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хяркин ("Hjarkin") tarkoittaa nimeä Härkin. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hergin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Härkin olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Harkin tai Haerkin, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Härkin

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: harkin.com, harkin.eu, harkin.fi, harkin.info, harkin.org, harkin.name, harkin.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Härkin i Finland. Surname Härkin in Finland.

©Tuomas Salste