Härkisuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Härkisuo

Härkisuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Härkisoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Härkisuo on noin sijalla 20 000.

Härkisuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Härkisuo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Härkisuo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Härkisuo

Härkisuo (paikannimi)Katuosoitteissa

Härkisuo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Härkisuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Härkisuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Härkisuontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Härkisuo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хяркисуо ("Hjarkisuo") tarkoittaa nimeä Härkisuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hergisoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Härkisuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Harkisuo tai Haerkisuo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Härkisuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Härkisuo i Finland. Surname Härkisuo in Finland.

©Tuomas Salste