Harmaala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harmaala

Harmaala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Harmaala-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 337 max

v. 2014 388

v. 2015 392

v. 2016 395

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harmaala on noin sijalla 2 100.

Harmaala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Harmaala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Harmaala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Harmaala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Harmaala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 51 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Harmaala-nimisiä on 395.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1927

Harmaala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Harmaalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Harmaala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haapajärvi (5 vainajaa) sekä Lohtaja (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Harmaala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1914–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Harmaala tai Harmaalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Harmaala

Harmaala (paikannimi)Katuosoitteissa

Harmaala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Harmaala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harmaala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harmaala lepola, Harmaalan ranta, Harmaalanraitti, Harmaalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Harmaala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Harmaalat ulkomailla

Ruotsissa Harmaala oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хармаала tarkoittaa nimeä Harmaala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hari Harmaala tai Harriet Harmaala.

Samankaltaisia nimiä kuin Harmaala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: harmaala.com, harmaala.fi, harmaala.eu, harmaala.info, harmaala.name, harmaala.net, harmaala.org, harmaalat.com, harmaalat.eu, harmaalat.fi, harmaalat.info, harmaalat.name, harmaalat.net, harmaalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Harmaala i Finland. Surname Harmaala in Finland.

©Tuomas Salste