Härmävaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Härmävaara

Härmävaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Härmävaarojen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Härmävaara on noin sijalla 22 000.

Härmävaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Härmävaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Härmävaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Härmävaara osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Härmävaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Härmävaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хярмяваара ("Hjarmjavaara") tarkoittaa nimeä Härmävaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hermäfwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Härmävaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Harmavaara tai Haermaevaara, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Härmävaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Härmävaara i Finland. Surname Härmävaara in Finland.

©Tuomas Salste