Harri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harri

Harri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Harrien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 310 max

v. 2014 344

v. 2015 343

v. 2016 346

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harri on noin sijalla 2 300.

Harri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Harri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Harreja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Harrin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Harrien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lapua (6 vainajaa), Alatornio (3), Ylitornio (3), Pietarsaari (3) sekä Loppi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Harri, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Harri, Harrin tai Harrit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Harri

Harri (paikannimi)Katuosoitteissa

Harri on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Harri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harrikatu, Harrikuja, Harrinkatu, Harrinkuja, Harrinpolku, Harrintie, Harripolku, Harritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Harri-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Harri

Harri on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Harri oli yhtenä etunimenä 22 585 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 120:s mies oli etunimeltään Harri. Juuri etunimenä Harri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 346 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (20 539 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2 046).

Harrit ulkomailla

Ruotsissa Harri oli 47 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 370 henkeä, joiden sukunimi oli HARRI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харри tarkoittaa nimeä Harri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harriet Harri tai Harrison Harri.

Samankaltaisia nimiä kuin Harri

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: harri.com, harri.eu, harri.fi, harri.info, harri.net, harri.org, harri.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Harri i Finland. Surname Harri in Finland.

©Tuomas Salste