Hartikka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hartikka

Hartikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Hartikka.

Hartikoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 606 max

v. 2014 658

v. 2015 651

v. 2016 647

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hartikka on noin sijalla 1 300.

Hartikka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hartikka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hartikka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hartikka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hartikka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hartikoita on 647.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Hartikoita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 63 Hartikan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hartikoiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhtää (6 vainajaa), Laukaa (6) sekä Lappee (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hartikka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 44.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2005

Sana Hartikka tai Hartikan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hartikka

Hartikka (paikannimi)Katuosoitteissa

Hartikka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hartikka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hartikka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hartikankuja, Hartikantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hartikka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hartikat ulkomailla

Ruotsissa Hartikka oli 46 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хартикка tarkoittaa nimeä Hartikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harto Hartikka tai Harriet Hartikka.

Samankaltaisia nimiä kuin Hartikka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hartikka.com, hartikka.eu, hartikka.fi, hartikka.net, hartikat.com, hartikat.eu, hartikat.fi, hartikat.info, hartikat.name, hartikat.net, hartikat.org, hartikka.info, hartikka.name, hartikka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hartikka i Finland. Surname Hartikka in Finland.

©Tuomas Salste