Hartonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hartonen

Hartonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hartosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 440 max

v. 2014 361

v. 2015 364

v. 2016 363

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hartonen on noin sijalla 2 300.

Hartonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hartonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Hartosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Hartosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hartosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pertunmaa (9 vainajaa), Teuva (4), Heinolan maalaiskunta (3), Sysmä (3), Helsinki (3), Joutsa (3) sekä Mäntyharju (3). Valtaosa asui Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hartonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1999

Sana Hartonen tai Hartosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Hartonen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Hartonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hartosenkuja, Hartosenpolku, Hartosentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Hartoset ulkomailla

Ruotsissa Hartonen oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хартонен tarkoittaa nimeä Hartonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hartoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hartonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harto Hartonen tai Harriet Hartonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hartonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hartonen.com, hartonen.eu, hartonen.fi, hartonen.info, hartonen.name, hartonen.net, hartonen.org, hartoset.com, hartoset.eu, hartoset.fi, hartoset.info, hartoset.name, hartoset.net, hartoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hartonen i Finland. Surname Hartonen in Finland.

©Tuomas Salste