Harviainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harviainen

Harviainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Harviaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 66

v. 2016 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harviainen on noin sijalla 9 200.

Harviainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Harviainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Harviainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1981

Sana Harviainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Harviainen

Harviainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Harviainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Harviainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harviainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harviaistenkuja, Harviaistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Harviainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харвиайнен tarkoittaa nimeä Harviainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Harfwiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Harviainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hari Harviainen tai Harriet Harviainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Harviainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Harviainen i Finland. Surname Harviainen in Finland.

©Tuomas Salste