Hasko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hasko

Hasko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hasko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2014 53

v. 2015 52

v. 2016 52

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hasko on noin sijalla 11 000.

Hasko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hasko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hasko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Hasko-suku ulkomailla

Norjassa Hasko oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 225 henkeä, joiden sukunimi oli HASKO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli HASKO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаско tarkoittaa nimeä Hasko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hascå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hasko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hasan Hasko.

Samankaltaisia nimiä kuin Hasko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hasko.com, hasko.eu, hasko.info, hasko.net, hasko.fi, hasko.name, hasko.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hasko i Finland. Surname Hasko in Finland.

©Tuomas Salste