Hästö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hästö

Hästö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hästö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 71

v. 2015 74

v. 2016 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hästö on noin sijalla 8 500.

Hästö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hästö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hästö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1978–2003
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Hästö esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hästö

Hästö (paikannimi)Katuosoitteissa

Hästö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hästö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hästö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hästövägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hästö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hästö-suku ulkomailla

Ruotsissa Hästö oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Hasto tai Haestoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hästö i Finland. Surname Hästö in Finland.

©Tuomas Salste