Hatanpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hatanpää

Hatanpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hatanpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 220 max

v. 2014 219

v. 2015 221

v. 2016 220

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hatanpää on noin sijalla 3 500.

Hatanpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hatanpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1924

Hatanpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Hatanpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hatanpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kankaanpää (4 vainajaa), Tampere (3) sekä Vesilahti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hatanpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1928–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Hatanpää tai Hatanpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hatanpää

Hatanpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Hatanpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hatanpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hatanpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hatanpään puistokuja, Hatanpään valtatie, Hatanpäänkatu, Hatanpäänpolku, Hatanpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hatanpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хатанпяа ("Hatanpjaa") tarkoittaa nimeä Hatanpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Hatanpaa tai Hatanpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hatem Hatanpää tai Hatice Hatanpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Hatanpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hatanpaa.com, hatanpaa.eu, hatanpaa.fi, hatanpaa.info, hatanpaa.name, hatanpaa.net, hatanpaa.org, hatanpaat.com, hatanpaat.eu, hatanpaat.fi, hatanpaat.info, hatanpaat.name, hatanpaat.net, hatanpaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hatanpää i Finland. Surname Hatanpää in Finland.

©Tuomas Salste