Haukkavuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haukkavuori

Haukkavuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Haukkavuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 51

v. 2016 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haukkavuori on noin sijalla 11 000.

Haukkavuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Haukkavuori on melko pitkä nimi.

Haukkavuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haukkavuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1937
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1996

Sana Haukkavuori tai Haukkavuoren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haukkavuori

Haukkavuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Haukkavuori on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 120 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haukkavuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haukkavuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haukkavuorenkatu, Haukkavuorenkuja, Haukkavuorenpolku, Haukkavuorenraitti, Haukkavuorentie, Haukkavuorigatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haukkavuori-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хауккавуори tarkoittaa nimeä Haukkavuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hauckafwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haukkavuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haukkavuori

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haukkavuori i Finland. Surname Haukkavuori in Finland.

©Tuomas Salste