Hauta-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hauta-aho

Hauta-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hauta-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 352 max

v. 2014 338

v. 2015 340

v. 2016 337

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hauta-aho on noin sijalla 2 400.

Hauta-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hauta-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Hauta-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Hauta-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hauta-aho-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alajärvi (4 vainajaa) sekä Alavus (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja luovutetussa Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hauta-aho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Hauta-aho

Hauta-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Hauta-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 123 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hauta-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hauta-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hauta-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hauta-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаута-ахо tarkoittaa nimeä Hauta-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hauta=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hauta-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hauta-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hauta-aho.com, hauta-aho.fi, hauta-aho.eu, hauta-aho.info, hauta-aho.name, hauta-aho.net, hauta-aho.org, hauta-ahot.com, hauta-ahot.eu, hauta-ahot.fi, hauta-ahot.info, hauta-ahot.name, hauta-ahot.net, hauta-ahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hauta-aho i Finland. Surname Hauta-aho in Finland.

©Tuomas Salste