Hautajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hautajärvi

Hautajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hautajärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 209 max

v. 2014 253

v. 2015 251

v. 2016 253

v. 2017 257

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hautajärvi on noin sijalla 3 100.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hautajärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hautajärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hautajärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 58 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hautajärviä on 257.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1926

Hautajärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Hautajärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hautajärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Hautajärvi

Hautajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hautajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hautajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hautajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hautajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hautajärvet ulkomailla

Ruotsissa Hautajärvi oli 68 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаутаярви ("Hautajarvi") tarkoittaa nimeä Hautajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hautaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hautajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hautajarvi tai Hautajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hautajärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hautajärvi, Finland.

©Tuomas Salste