Haverila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haverila

Haverila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Haverila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haverila on noin sijalla 12 000.

Haverila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Haverila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haverila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Haverila

Haverila (paikannimi)Katuosoitteissa

Haverila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haverila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haverila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haverilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haverila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаверила tarkoittaa nimeä Haverila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hafwerila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haverila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hava Haverila tai Havu Haverila.

Samankaltaisia nimiä kuin Haverila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haverila i Finland. Surname Haverila in Finland.

©Tuomas Salste