Heikka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heikka

Heikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Heikka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 398 max

v. 2014 504

v. 2015 508

v. 2016 507

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heikka on noin sijalla 1 700.

Heikka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heikka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Heikka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Heikka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Heikka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 63 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Heikka-nimisiä on 507.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1932

Heikka-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Heikan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Heikka-nimisten yleisin asuinpaikka oli Ylitornio (12 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Heikka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1928
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Heikka tai Heikan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Heikka

Heikka (paikannimi)Katuosoitteissa

Heikka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heikka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heikka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heikantie, Heikkavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heikka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Heikka

Heikka on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Heikka oli yhtenä etunimenä 13 miehellä. Sukunimenä Heikka on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 507 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Heikat ulkomailla

Ruotsissa Heikka oli 126 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Heikka oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

5071266
Heikat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейкка tarkoittaa nimeä Heikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heikki Heikka tai Heidi Heikka.

Samankaltaisia nimiä kuin Heikka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: heikka.com, heikka.fi, heikka.info, heikka.net, heikat.com, heikat.eu, heikat.fi, heikat.info, heikat.name, heikat.net, heikat.org, heikka.eu, heikka.name, heikka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heikka i Finland. Surname Heikka in Finland.

©Tuomas Salste