Heikki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heikki

Heikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Heikki-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 62

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heikki on noin sijalla 9 700.

Heikki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Heikki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heikki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Heikki-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Heikin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Heikki tai Heikin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Heikki

Heikki (paikannimi)Katuosoitteissa

Heikki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heikki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heikki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heikinahde, Heikinkatu, Heikinkuja, Heikinkulma, Heikinmutka, Heikinperä, Heikinpolku, Heikinpuisto, Heikinraitti, Heikinrinne, Heikintaival, Heikintie, Heikki Huhtamäen katu, Heikki Huhtamäen polku, Heikki Huhtamäkis gata, Heikki Huhtamäkis stig, Heikki lehtosentie, Heikki Toppilantie, Heikkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heikki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Heikki

Heikki on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Heikki oli yhtenä etunimenä 54 256 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 50:s mies oli etunimeltään Heikki. Juuri etunimenä Heikki onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 61 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Heikit ulkomailla

Ruotsissa Heikki oli 176 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейкки tarkoittaa nimeä Heikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heickj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Heikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heikka Heikki tai Heidi Heikki.

Samankaltaisia nimiä kuin Heikki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heikki i Finland. Surname Heikki in Finland.

©Tuomas Salste