Heimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heimo

Heimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Heimojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 322 max

v. 1985 281

v. 2014 292

v. 2015 292

v. 2016 293

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heimo on noin sijalla 2 700.

Heimo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heimo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1926

Heimoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 40 Heimon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Heimojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (9 vainajaa), Turku (8) sekä Tampere (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Heimo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 32.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1903–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Heimo, Heimon tai Heimot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Heimo

Heimo (paikannimi)Katuosoitteissa

Heimo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heimo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heimokuja, Heimonkuja, Heimonmaantie, Heimonpolku, Heimontie, Heimotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heimo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Heimo

Heimo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Heimo oli yhtenä etunimenä 4 193 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s mies oli etunimeltään Heimo. Juuri etunimenä Heimo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 293 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (3 303 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (890).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хеймо tarkoittaa nimeä Heimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heimer Heimo tai Heidi Heimo.

Samankaltaisia nimiä kuin Heimo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: heimo.com, heimo.fi, heimo.info, heimo.net, heimo.org, heimot.com, heimo.eu, heimo.name, heimot.eu, heimot.fi, heimot.info, heimot.name, heimot.net, heimot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heimo i Finland. Surname Heimo in Finland.

©Tuomas Salste