Heinänen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heinänen

Heinänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 800:s suomalainen on Heinänen.

Heinästen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1254 max

v. 1985 1156

v. 2014 1154

v. 2015 1145

v. 2016 1141

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heinänen on noin sijalla 800.

Heinänen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heinänen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Heinänen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Heinänen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Heinänen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 65 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Heinäsiä on 1 141.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Heinäsiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 123 Heinäsen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Heinästen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (9 vainajaa), Saarijärvi (6), Jyväskylän maalaiskunta (5), Laukaa (5), Tammela (5) sekä Ruovesi (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Heinänen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 84.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2003

Sana Heinänen, Heinäsen tai Heinäset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Heinänen

Heinänen (paikannimi)Katuosoitteissa

Heinänen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, saari, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heinänen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heinänen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heinäsentie, Heinästenkatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heinänen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Heinäset ulkomailla

Ruotsissa Heinänen oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Heinænen oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейнянен ("Heinjanen") tarkoittaa nimeä Heinänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heinäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Heinänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Heinanen tai Heinaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heine Heinänen tai Heino Heinänen.

Samankaltaisia nimiä kuin Heinänen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: heinanen.com, heinanen.eu, heinanen.fi, heinanen.net, heinanen.info, heinanen.name, heinanen.org, heinaset.com, heinaset.eu, heinaset.fi, heinaset.info, heinaset.name, heinaset.net, heinaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heinänen i Finland. Surname Heinänen in Finland.

©Tuomas Salste