Heinävaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heinävaara

Heinävaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Heinävaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 78

v. 2016 78

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heinävaara on noin sijalla 8 000.

Heinävaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Heinävaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heinävaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1924
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1996

Sana Heinävaara tai Heinävaaran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Heinävaara

Heinävaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Heinävaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 78 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heinävaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heinävaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heinävaara, Heinävaara Lv, Heinävaarantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heinävaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейняваара ("Heinjavaara") tarkoittaa nimeä Heinävaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heinäfwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Heinävaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Heinavaara tai Heinaevaara, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heine Heinävaara tai Heino Heinävaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Heinävaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heinävaara i Finland. Surname Heinävaara in Finland.

©Tuomas Salste