Heini: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heini

Heini on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Heini-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 107 max

v. 2014 111

v. 2015 114

v. 2016 117

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heini on noin sijalla 5 900.

Heini on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heini ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Heini-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Heini-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1928
Lakanneet yritykset
perust. 1953–1999

Sana Heini esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Heini

Heini (paikannimi)Katuosoitteissa

Heini on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heini jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heini esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heinimaantie, Heinitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heini-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Heini

Heini on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Heini oli yhtenä etunimenä 3 826 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s nainen oli etunimeltään Heini. Juuri etunimenä Heini onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 117 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (3 444 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (382).

Heini-suku ulkomailla

Ruotsissa Heini oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейни tarkoittaa nimeä Heini. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heinikki Heini tai Heino Heini.

Samankaltaisia nimiä kuin Heini

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: heini.com, heini.fi, heini.info, heini.net, heini.eu, heini.name, heini.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heini i Finland. Surname Heini in Finland.

©Tuomas Salste