Heinilehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heinilehto

Heinilehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Heinilehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heinilehto on noin sijalla 19 000.

Heinilehto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Heinilehto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heinilehto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Heinilehto

Heinilehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Heinilehto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heinilehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heinilehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heinilehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heinilehto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейнилехто tarkoittaa nimeä Heinilehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heinilechtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Heinilehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heini Heinilehto tai Heino Heinilehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Heinilehto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heinilehto i Finland. Surname Heinilehto in Finland.

©Tuomas Salste