Heinola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heinola

Heinola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Heinola.

Heinola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 577 max

v. 2014 638

v. 2015 635

v. 2016 637

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heinola on noin sijalla 1 400.

Heinola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heinola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Heinola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Heinola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Heinola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Heinola-nimisiä on 637.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1934

Heinola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 53 Heinolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Heinola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tyrnävä (6 vainajaa) sekä Perho (4). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Heinola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1877–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Heinola tai Heinolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Heinola

Heinola (paikannimi)Katuosoitteissa

Heinola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 126 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heinola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heinola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heinolagatan, Heinolagränden, Heinolan metsätie, Heinolan Vanhatie, Heinolankaari, Heinolankatu, Heinolankuja, Heinolanpolku, Heinolantie, Heinolastigen, Heinolasvängen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heinola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Heinolat ulkomailla

Ruotsissa Heinola oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Heinola on ollut 10 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

6374910
Heinolat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейнола tarkoittaa nimeä Heinola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heino Heinola tai Heine Heinola.

Samankaltaisia nimiä kuin Heinola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: heinola.com, heinola.fi, heinola.net, heinola.org, heinola.eu, heinola.info, heinola.name, heinolat.com, heinolat.eu, heinolat.fi, heinolat.info, heinolat.name, heinolat.net, heinolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heinola i Finland. Surname Heinola in Finland.

©Tuomas Salste