Heiskala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heiskala

Heiskala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Heiskaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 307 max

v. 2014 252

v. 2015 255

v. 2016 259

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heiskala on noin sijalla 3 000.

Heiskala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heiskala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Heiskaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 41 Heiskalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Heiskaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Hämeenkyrö (6 vainajaa), Ikaalisten maalaiskunta (5) sekä Viljakkala (4). Valtaosa asui Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Heiskala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1909
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1989

Sana Heiskala tai Heiskalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Heiskala

Heiskala (paikannimi)Katuosoitteissa

Heiskala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 58 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heiskala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heiskala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heiskalankatu, Heiskalankuja, Heiskalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heiskala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Heiskalat ulkomailla

Norjassa Heiskala oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейскала tarkoittaa nimeä Heiskala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heidi Heiskala tai Heimo Heiskala.

Samankaltaisia nimiä kuin Heiskala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: heiskala.eu, heiskala.fi, heiskala.com, heiskala.info, heiskala.name, heiskala.net, heiskala.org, heiskalat.com, heiskalat.eu, heiskalat.fi, heiskalat.info, heiskalat.name, heiskalat.net, heiskalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heiskala i Finland. Surname Heiskala in Finland.

©Tuomas Salste