Helén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Helén

Helén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Helénien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 279

v. 2014 403

v. 2015 411

v. 2016 412

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helén on noin sijalla 2 000.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Helén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Helén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Helen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1979–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Helén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Etunimi Helén

Helén on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Helén oli yhtenä etunimenä 152 naisella. Sukunimenä Helén on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 412 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (125 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (27).

Helénit ulkomailla

Ruotsissa Helén oli 278 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Helen oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

41227817
Helénit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 495 henkeä, joiden sukunimi oli HELEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heléna Helén tai Helge Helén.

Samankaltaisia nimiä kuin Helén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: helen.com, helen.fi, helen.info, helen.net, helen.org, helen.eu, helen.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Helén i Finland. Surname Helén in Finland.

©Tuomas Salste