Heljo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heljo

Heljo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Heljo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heljo on noin sijalla 14 000.

Heljo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Heljo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Heljo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Heljo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Heljo-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929
Lakanneet yritykset
perust. 1985

Sana Heljo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Heljo

Heljo (paikannimi)Katuosoitteissa

Heljo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Heljo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heljo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heljovägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Heljo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Heljo

Heljo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Heljo oli yhtenä etunimenä 24 miehellä. Samaan aikaan Heljo oli 37 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хельо tarkoittaa nimeä Heljo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Heljo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helja Heljo tai Helge Heljo.

Samankaltaisia nimiä kuin Heljo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Heljo i Finland. Surname Heljo in Finland.

©Tuomas Salste